Plaatsing Dermal

Een dermal anchor/ microdermal, ook wel dermal piercing genoemd, wordt geplaatst met een naald of biopsie-punch.

Het titanium sieraad bestaat uit een klein voetje dat onder de huid geplaatst wordt. In het voetje zitten kleine gaatjes zodat hij kan vastgroeien en op zijn plek blijft zitten.Op het voetje zit een klein hol staafje met schroefdraad erin. Daarop kunnen verschillende soorten sieraden geschroefd worden.

Een dermal kan op veel plekken gezet worden(door de grootte van het sieraad)

TIP: Een dermal piercing in combinatie met een tattoo geeft een ontzettend leuk effect. 

Genezingsperiode dermal anchor

De genezing is afhankelijk van de plaatsing. De genezing duurt ongeveer 3 maanden. Net zoals bij een gewone piercing geldt voor een dermal ook dat persoonlijke hygiëne en de verzorging van groot belang zijn tijdens het genezingsproces.

Uitgroeien dermal

Het belangrijk te weten dat een plek waar veel en vaak druk op staat het genezingsproces belemmerd en zelf in de weg kan staan. (bv het plaatsen van een dermal op de vinger of voet)

Het is daarom belangrijk te weten of de keuze die er gemaakt zal worden bij de plaatsing van een dermal op een bepaalde plek wel zo handig is.

Wij informeren en helpen natuurlijk bij het maken van die keuze. 

Verwijderen dermal

Het verwijderen van de dermal kan niet zelf gedaan worden, dit gebeurd bij de huisarts of de piercer.

Het plaatje zit onder de huid en tijdens de genezing is het huidweefsel door de kleine gaatjes geroeid. Als de dermal migreert of afgestoten wordt,zit er meestal nog steeds weefsel door de gaatjes waardoor de dermal vast blijft zitten.