Tattoo´s

Wanneer je een tatoeage wilt en twijfelt over het ontwerp/design, kun je bij ons terecht. Graag helpen wij verder zodat we tot een prachtig ontwerp/design kunnen komen.

Ook helpen we graag met het ontwerpen van designs die een speciale betekenis hebben.

Bel vrijblijvend om een afspraak te maken , voor een informatief gesprek, er wordt rustig de tijd genomen.

Neem voorbeelden voor het idee/ontwerp mee zo krijgen we een mooie kijk in welke richting we uit kunnen denken.

 

Doet het zetten van een tattoo pijn

Of tatoeëren pijn doet,je voelt het altijd wel wat natuurlijk.Hoe deze pijn ervaren wordt, heeft met meerdere factoren te maken; met de persoonlijke pijngrens en hoe voel je je die dag ( ben je goed uitgerust heb je goed gegeten) en de plek waarop wordt getatoeëerd.

Ook de algemene gezondheidstoestand speelt een rol. En natuurlijk de acceptatie van het gevoel dat het geeft.

 

Vanaf welke leeftijd mag ik een tattoo ?

Er zijn in Nederland duidelijke regels over.
Het is verboden om een tattoo te zetten bij kinderen onder de 12 jaar.
Tussen de 12 en 16 jaar moet je toestemming hebben van je ouders.

Als je tussen de 12 jaar en 16 jaar oud ben, dan mag dat onder bepaalde voorwaarden.

Je moet toestemming hebben van je ouders/voogd. Ook moeten diegene aanwezig zijn bij het zetten van de tattoo. Daarnaast mag de tatoeëerder geen tattoo’s zetten op het hoofd, handen, polsen en hals bij iemand van deze leeftijden.

Zodra je 16 jaar of ouder bent mag je zelf beslissen of je een tatoeage wilt of niet. In principe mag dat dan op iedere plek. Toch mag een tatoeëerder altijd zelf beslissen of hij een bepaalde tatoeage wel of niet zet bij een jongere. 

Wij hanteren een leeftijd grens vanaf 18 jaar zonder toestemming van een ouder/voogd.

Onder deze leeftijd wordt er zonder toestemming van een ouder/voogd geen tatoeage aangebracht.

Daarnaast tatoeëren wij niet onder de 16 jaar.

Waarom een minimumleeftijd ? 

De minimumleeftijd voor een tatoeage is ingesteld om verschillende redenen.

Een van deze redenen heeft te maken met de groei. Jongeren zijn nog volop in de groei. Zeker in de puberteit kunnen jongeren een behoorlijke groeispurt krijgen. De huid rekt en strekt dan behoorlijk uit en dit kan ten koste gaan van de tatoeage.

Een andere reden is dat jongeren vaak nog erg impulsief zijn. Een tatoeage is een permanente lichaamsversiering. De kans is op jonge leeftijd erg groot dat je nu iets geweldig vindt, maar eenmaal volwassen, daar een hele andere mening over hebt.

 

Laten zetten van een tatoeage

1. Geen alcohol of drugs 48 uur voordat je getatoeëerd wordt gebruiken. Geen alcohol of drugs gebruiken of onder invloed van zijn tijdens je afspraak Indien dit wel het geval is komt de afspraak te vervallen. Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en vertraagt het genezingsproces. Zorg ervoor dat je in een goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert wanneer je binnenkomt voor je afspraak.

2. Het is verstandig om de tatoeëerder op de hoogte te stellen van medische complicaties die niet op het toestemmingsformulier omschreven worden. Dit om teleurstellingen te voorkomen, voor zowel de klant als de tatoeëerder. Bij ernstige medische complicaties (ziekte of medicijnen, zoals bloedverdunners) moet je eerst langs de huisarts om te overleggen of het zetten van een tatoeage verantwoord is.  Heb je een allergie voor jodium, crèmes of metalen of heb je te maken met bloeddruk problemen, huidproblemen.Geef dit dan aan.

In het geval van een zwangerschap mag er helemaal niet getatoeëerd worden i.v.m. het verminderde afweersysteem dat je in deze periode hebt.

3. Als je 16-18 jaar bent, zorg dan dat je met een geldig ID bewijs en onder begeleiding van een ouders/wettelijke voogd bent, anders kunnen we je niet verder helpen. Daarnaast tatoeëren wij niet onder de 16 jaar.

4. Zorg dat je goed uitgerust bent. Hierdoor onderga je alles een stuk makkelijker en zal het tatoeëren minder pijn doen en verminder je de kans op flauwvallen.

5. Volg de nazorginstructies van de tatoeëerder goed op.  

bij vragen of twijfel altijd contact met ons opnemen.