Leeftijdgrenzen
Piercings worden in eerste instantie vanaf 16 jaar gezet. Onder de 16 jaar moet je worden begeleid door een ouders of wettelijke vertegenwoordiger. Beide zal worden gevraagd zich te legitimeren en het toestemmingsformulier te ondertekenen vóórdat de piercing geplaatst wordt.
Intiem piercings en tepel piercings worden alleen vanaf 18 jaar geplaatst.
Belangrijk
- Eet goed voor de afspraak om een piercing laat zetten. (ivm bloedsuikerspiegel)
- ONTSPAN! Laat andere je niet bang maken door allerlei verhalen.Ieder ervaart het laten zetten van een piercing anders. Ik zal je op je gemak stellen en alle stappen rustig uitleggen,we hebben de tijd en ruimte.
- Het gebruik van alcohol of soft/hard drugs tijdens of net vóór het laten zetten van je piercing is niet toegestaan. Onder invloed van deze middelen zullen wij geen piercing plaatsen.
- Probeer uitgeslapen te zijn, het klinkt vreemd, maar als je uitgerust bent kun je lichamelijk en geestelijk veel meer aan.
Soms moet ik ook weleens teleurstellen
Als piercer ben ik op de hoogte van de anatomie van het lichaam. En zal deze kennis dan ook gebruiken om te voorkomen dat er piercings worden uitgevoerd die tot onherstelbare weefselschade leiden, of piercings die naar alle waarschijnlijkheid zullen uitgroeien.
Voor het piercen (dit zal tijdens de afspraak zijn) bekijken we de anatomie en de eventuele mogelijkheden die er zijn.
Dit om teleurstelling achteraf te voorkomen.
Zoals aangeven vind er voor afgaande aan het piercen een kort gesprek/consult plaats.
Soms kan het zijn dat ik gaande weg tijdens het consult het gevoel heb/krijg dat de piercing na het aanbrengen niet voldoende
(ongeschikte anatomie), of na juiste aanwijzingen verzorgd zal/kan worden. waardoor de kans op probleemloos genezen in het geding komt.
Dan kan het zijn dat ik besluit dat het niet verstandig is om tot het piercen over te gaan.
Dit geld voor zowel jongeren als volwassenen.
Ademhaling en piercen ?
Wanneer ik iemand pierce maak ik gebruik van een ademhalingstechniek.
Rustig in en uitademen via een neus mond ademhaling.
Op het moment van aanprikken zal ik je vragen eerst diep in te ademen via de neus en diep via de mond uit te blazen.
Het moment van uitblazen zal ik gebruiken om aan te prikken (voor dat je bent uitgeblazen is het prikken voorbij)
Wanneer je je adem inhoudt spannen je spieren aan, je hartslag versnelt, en je voelt je gespannen ook de huid wordt meer gespannen/ harder. Wanneer je ademt, adem je zuurstof in en koolstofdioxide uit. Wanneer je lijf de afvalstoffen (koolstofdioxide) niet kwijt kan,blijven deze in je lichaam achter.(gespannen / gejaagd gevoel)
Hyperventilatie
Door stress en spanning kan het zo zijn dat je te snel gaat inademen. Dat heet hyperventilatie. Als je gespannen bent, heb je dit vaak niet in de gaten tenzij je heel heftige hyperventilatie hebt. Door hyperventilatie kun je duizelig worden.
Dit komt doordat je te veel zuurstof binnen krijgt. Meer dan je lichaam nodig heeft, het teveel aan zuurstof gaat dan naar de hersenen (als gevolg hiervan kun je flauw vallen)